Ondersteuning / Support

Cultuurcentrum Eemhuis

Cultuurcentrum Eemhuis - Installatie Consultant

De Installatie Consultant heeft op verzoek van Croonwolter en Dros een onderzoek ingesteld naar het slecht presteren van de installaties in een Cultuurcentrum. In het gebouw worden de comforteisen niet gehaald, het energieverbruik is exorbitant hoog en de WKO is ver uit balans. Daarnaast maken de warmtepomp en koelmachine te veel schakelingen.

Op basis van het door de Installatie Consultant uitgevoerde onderzoek zal het installatieconcept worden aangepast, hiermee kan het energiegebruik met bijna 50% worden gereduceerd. Daarnaast wordt de levensduur van warmtepomp en koelmachine aanzienlijk langer door het beperken van het aantal schakelingen.

LocHal Tilburg

Binx LocHal Tilburg

In Tilburg wordt door Binx Smartility een oude locomotieven hal getransformeerd tot Multifunctioneel Centrum met daarin een bibliotheek, vergadercentrum en expositieruimte. Het betreft een integrale opdracht met de disciplines bouwkunde, elektrotechniek en werktuigbouwkunde. De Installatie Consultant heeft als interim Engineer samen met de collega's van Binx het definiteve ontwerp gemaakt van de werktuigbouwkundige installaties. Dit betreft een UAV-GC project.

Standard Fasel

Standard Fasel - Friesland Campina Borculo

Bij Friesland Campina te Borculo wordt door Standard Fasel een nieuw ketelhuis gerealiseerd bestaande uit een tweetal stoomketels van 40 ton/h per stuk en de bijbehorende utilities. De Installatie Consultant verzorgt het site management waardoor alle contractors en subcontractors veilig en ongehinderd de benodigde werkzaamheden kunnen verrichten om het project tijdig op te leveren. De gehele installatie krijgt bij oplevering een CE keur.