Integraal Ontwerp / Advies

Koffiedok

Koffiedok Deventer

In Deventer wordt hard gewerkt aan de revitalisatie van het oude Havenkwartier. De Installatie Consultant heeft samen met Architectenlab gewerkt aan de plannen voor het bouwen van het ‘Koffiedok’ aan de Scheepvaartstraat. Het Koffiedok is gevestigd in één van de voormalige Van den Berg Loodsen in het Havenkwartier. In het Koffiedok wordt een prettige ambiance om te werken en ontspannen gerealiseerd tegen een minimale energiebehoefte door toepassing van energiezuinige technieken. De Installatie Consultant heeft een uitgebreide studie verricht naar verschillende energieconcepten en deze uitgewerkt in een voorlopig ontwerp. Met behulp van het voorlopige ontwerp heeft de opdrachtgever zelf de installatie verder uitgewerkt en laten bouwen.

Watertoren Lauwerhof

Watertoren Lauwerhof Utrecht - Installatie Consultant

Aan de Lauwerhof te Utrecht is een 38 meter hoge watertoren watertoren gesitueerd die tot medio 2016 fungeerde als watermuseum van waterbedrijf Vitens. Begin 2017 is de watertoren in particuliere handen gekomen. De nieuwe eigenaar gaat in de toren een woonfunctie maken en willde laten onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de warmtevoorziening te realiseren door middel van een warmtepomp, hiervoor een quickscan uitgevoerd. Daarnaast was er behoefte aan een schetsontwerp voor de overige installaties om de watertoren een woonfunctie te kunnen geven. Het schetsontwerp heeft de eigenaar gebruikt om samen met de installateur een definitief ontwerp te maken.

Villa Bosrandweg

Villa Bosrandweg - Installatie Consultant

Deze bijzonder vormgegeven villa stamt uit begin jaren 90. De oorspronkelijke eigenaar heeft zich bij het ontwerp van deze woning laten inspireren door een Oostenrijks chalet hetgeen duidelijk is terug te zien in de uiteindelijke vormgeving. De huidige eigenaar laat de woning momenteel geheel renoveren en verbouwen. De Installatie Consultant onderzoekt in het kader hiervan verschillende mogelijkheden om de grote woning met 260m2 woonoppervlak op een energiezuinige en duurzame manier te voorzien van verwarming en koeling waarbij onder andere wordt gekeken naar de toepassing van PV-panelen, een thermodynamische- of grondgebonden warmtepomp en de toepassing van geforceerde ventilatie met WTW. Nadat de eigenaar straks een keuze heeft gemaakt voor het installatieconcept wordt dit door de Installatie Consultant uitgewerkt en wordt een partner gekozen voor de uitvoering van dit project. De Installatie Consultant begeleid de opdracht hierin tot en met de oplevering.